Aktualita Lexikon

Kyselina kaprylová

Pomocník v boji s kvasinkami a plísněmi

Kyselinu kaprylovou neboli oktanovou získává lidský organismus již po narození z mateřského
mléka. V menším množství ji najdeme i v kravském mléce a másle. Největším zdrojem kyseliny
kaprylové jsou však palmový a zejména kokosový olej, u něhož tvoří až 10 procent objemu.

Účinky

Výzkumné studie prokázaly příznivý vliv této mastné kyseliny při léčbě kvasinkových infekcí
(kandidóz), vyvolaných kvasinkou candida albicans. Kyselina kaprylová také účinně pomáhá
organismu v boji s plísněmi. Podílí se na udržení optimální hodnoty pH, posiluje obranyschopnost a
zlepšuje trávení, což má příznivý vliv na celkovou hladinu energie, jíž člověk disponuje.

Při kvasinkové infekci se doporučuje zvyšovat dávky kyseliny kaprylové postupně, aby nedošlo
k přetížení jater, jež odstraňují odmuřelé mikroorganismy. Činnost jater můžeme současně podpořit
například ostropestřcem mariánským.

 

Nedostatek produktu

Kaprylová kyselina se řadí mezi ty látky, jejichž nedostatek není pro tělo akutně nebezpečný. Její užívání nám může jen pomoci a při nedostatku nejsme významně ohroženi – pokud se u nás neprojevuje výše zmíněné onemocnění.

 

Předávkování produktem

Vysoké dávky kaprylové kyseliny užívané při infekci candidózou mohou způsobit potíže při vymírání kvasinek. Játra nestačí rozkládat odumřelé mikroorganismy. A tak je lepší postupně od nižších dávek pomalu dávky zvyšovat. Konkrétní projevy z předávkování nebyly zatím uspokojivě popsány. Citliví jednici mohou pociťovat nevolnost přecházející do zvracení, průjem či zácpu a celý stav může být doprovázen výkyvy nálad a nervozitou.

 

kde zakoupit Kyselinu kaprylovou

 

LEAVE A RESPONSE

Pin It on Pinterest